Persconferentie 31 maart 19.00 uur

Premier Rutte en Minister Hugo de Jonge vertelden op de persconferentie over de maatregelen tegen het coronavirus.

Persconferentie 31 maart 19.00 uur
Noodmaatregelen verlengd

alle coronamaatregelen zijn verlengd tot en met 28 april

 

Voor Tigrinya  klik hier 
Voor Arabisch klik hier 

 

Premier Rutte en Minister Hugo de Jonge vertelden op de persconferentie over de maatregelen tegen het coronavirus.

 

 

 

Tot en met 28 april

 

Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat betekent dat de scholen en de horeca dicht blijven. Het uitoefenen van contactberoepen, zoals kappers en masseurs, blijft verboden.

 

 

 

Pasen en meivakantie

 

28 april valt voor scholen midden in de meivakantie, dus leerlingen gaan op zijn vroegst op 3 mei weer naar school. Maar maak geen reisplannen voor het Paasweekend of de meivakantie. Het is noodzakelijk dat mensen zo min door het land gaan reizen.

 

 

Uiterlijk 21 april, een week voor 28 april, neemt het kabinet opnieuw een besluit over verlenging van de maatregelen.

 

 

 

Tevreden

 

Premier Rutte zei dat hij tevreden is over de manier waarop we in Nederland omgaan met de maatregelen. We houden ons goed aan de regels. Hij zei: 'Houd u dit alstublieft vol.  Er is een kleine verbetering in het aantal besmette personen. Maar we zijn er nog lang niet.'

 

 

We doen het samen

 

'Het coronavirus raakt ons allemaal, alleen samen krijgen we dit coronavirus onder controle', zei premier Rutte. Wees aardig en begripvol voor elkaar. Blijf elkaar helpen en heb aandacht voor elkaar.

 

 

Meer coronatesten

 

Vanaf maandag kunnen alle mensen die in een zorgberoep werken getest worden op corona. Dat kan doordat er meer testen beschikbaar komen. Maandag 6 april wordt gestart met het testen van mensen in zorgberoepen.

 

 

Tot 1 juni

 

De enige maatregel die in elk geval tot 1 juni geldt, is die voor grotere bijeenkomsten. Dat zijn alle evenementen die "planbaar en vergunningsplichtig" zijn, zoals sportwedstrijden en festivals bijvoorbeeld.

Ook andere samenkomsten zijn tot 1 juni geschrapt, behalve kerkdiensten, uitvaarten en bruiloften. Die mogen doorgaan met maximaal dertig aanwezigen. Wel moeten bezoekers van zulke samenkomsten zich houden aan de hygiëneregels en anderhalve meter afstand van elkaar houden.

 

 

 

Bron: www.nos.nl