Toespraak van Koning Willem-Alexander

Het Coronavirus kunnen we niet stoppen maar het eenzaamheidsvirus wel

Toespraak van Koning Willem-Alexander
Toespraak van Koning Willem-Alexander vrijdag 20 maart

Toespraak van Koning Willem-Alexander vrijdag 20 maart

 

Koning Willem-Alexander is trots op hoe Nederland omgaat met de coronacrisis. Hij leeft mee met patiënten en nabestaanden van de slachtoffers. Hij waardeert iedereen die door zijn beroep of als vrijwilliger nu zo hard moet werken: “Zij zorgen ervoor dat het hart van de samenleving blijft kloppen”, zei hij.

De koning noemde de maatregelen ‘noodzakelijk en ingrijpend’. Tegelijk ziet de koning dat Nederlanders ‘uitzonderlijke prestaties’ leveren.  Hij is trots op alle artsen, verpleegkundigen, deskundigen, onderzoekers en vrijwilligers die spontaan hulp aanbieden. “Het is belangrijk dat we hun ons vertrouwen blijven geven en alle aanwijzingen opvolgen. Er is maar één doel en dat is dat wij samen zo goed mogelijk door deze crisis komen. Het Coronavirus kunnen we niet stoppen maar het eenzaamheidsvirus wel”. Nederland is een land waar mensen spontaan in actie komen. Laten we samen zorgen dat niemand zich in de steek gelaten voelt.

“Alertheid, solidariteit en warmte zorgen er voor dat we de crisis  samen aan kunnen. Het jaar 2020 zullen we nooit meer vergeten maar ik hoop en verwacht dat een gevoel van saammhorigheid en trots ons blijft verbinden in deze moeilijke tijd”.

foto komt uit : NOS.NL


                                                                          Arabisch        Tigrinya