Update Coronavirus (COVID-19)

Het is besloten, scholen, horeca en sportclubs in Breda gaan per direct dicht

Update Coronavirus (COVID-19)
Update Coronavirus (COVID-19)

Het is besloten: scholen, horeca en sportclubs in Breda gaan per direct dicht

Breda gaat steeds meer op slot. In de hoop de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zullen scholen, horeca, kinderopvang, sauna’s, coffeeshops en sportscholen en seksclubs sluiten.

In overleg met medische specialisten, het RIVM en het onderwijs heeft het kabinet deze nieuwe maatregel getroffen.

Scholen in Breda gaan dicht

Kinderdagverblijven, basisscholen, middelbare scholen, mbo-scholen, hogescholen en universiteiten in heel Nederland gaan dicht. Dit betekent dat kinderen vanaf maandag 16 maart niet meer naar school of de kinderopvang in Breda kunnen. Voor kinderen van ouders met ‘vitale’ beroepen – denk aan een baan in de zorg of bij de hulpdiensten – wordt opvang geregeld zodat zij kunnen blijven werken.

Onder andere Newman College, Onze Lieve Vrouwelyceum en Markenhage besloten al eerder vandaag de deuren te sluiten.

Ook sportclubs en horeca sluiten de deuren

Sporten, een dagje sauna, buiten de deur lunchen of uit eten gaan in Breda kan nu ook niet meer. Restaurants en cafés sluiten vanaf zondagavond 15 maart om 18.00 uur de deuren en ook sauna’s en sportclubs kun je niet meer bezoeken.

Al eerder lieten onder andere Foodhall Breda, de Graanbeurs, café Dunne en Kabonk weten de deuren te sluiten.

Tot en met 6 april

Deze maatregel is tot en met maandag 6 april van kracht. Ook de eerder afgekondigde maatregelen zijn nu verlengd tot deze datum.

Extra onderzoek in Brabant

De komende drie weken wordt onderzoek gedaan naar het besmettingsrisico onder jongeren in Brabant. De resultaten bepalen onder andere de mogelijke vervolgmaatregelen.

‘Handel verantwoordelijk en heb oog voor elkaar’

Ook onze burgemeester spreekt zich uit over de maatregelen. Hij vraagt Bredanaars om begrip voor de maatregelen en om oog voor elkaar te houden.


Bron: https://indebuurt.nl/breda/